Consiliul Județean Maramureș organizează „Tabăra de excelență în Maramureș-PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni”, proiect finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României.
Activitățile se vor desfășura în Maramureș, cu 40 de elevi olimpici alături de însoțitorii lor, având ca obiectiv principal promovarea și susținerea excelenței în educație în rândul elevilor de liceu olimpici la limba română și istorie din raioanele Hîncești, Strășeni și Ungheni din Republica Moldova, prin conectarea interregională cu tineri olimpici din județul Maramureș.
Câte 10 elevi olimpici din cele 3 raioane partenere și din Județul Maramureș vor fi selectați să participe la tabără, în baza rezultatelor obținute la olimpiadele derulate în 2022 și 2023, la limba și literatura română sau istorie.
Cei 40 de elevi olimpici și 12 însoțitori din Republica Moldova și din Maramureș vor avea ocazia, pe parcursul a 6 zile, să-și împărtășească experiențele și rezultatele privind păstrarea și promovarea identității naționale, să învețe despre tradițiile și obiceiurile zonei, să viziteze obiectivele turistice cu însemnătate istorică din Maramureș, să intre în contact cu persoanele și activitățile specifice mediului educațional românesc și, în plus, să participe la o acțiune de solidaritate cu copii din Ucraina.
Foto: Taberele de vară organizate pentru olimpicii maramureșeni de Consiliul Județean Maramureș și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, în cadrul programului ”Maramureșul susține excelența” 2022