În data de 29 august 2021 municipiul Ungheni a găzduit, în premieră, Târgul de produse ecologice, naturale și tradiționale. Evenimentul a fost desfășurat într-o atmosferă plăcută și degajată în incinta parcului Micul Cluj. Organizatorii de bază au fost Consiliul raional Ungheni, Primăria mun. Ungheni, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova – filiala Ungheni, Asociația Națională a Turismului Rural, Ecologic și Cultural din Republica Moldova.
La târg au venit cu degustări și vânzare peste 30 de mici întreprinzători atât din raion, cât și din alte localități ale țării. Localnicii au avut posibilitatea de a procura produse apicole, confecții ale meșterilor populari, patiserie, paste, vinuri, ceaiuri naturale, alune, uleiuri esențiale, etc.
Evenimentul a fost înfrumusețat de un program cultural în care au participat colectivele artistice de maturi și copii din mai multe localități.
În cuvântul de salut, Vasile Lupu, vicepreședintele raionului, a salutat producătorii și oaspeții evenimentului și a menționat că târgul a fost organizat cu scopul de a promova producătorii autohtoni, a oferi accesul locuitorilor din zonă la specialităţi tradiţionale, ecologice de calitate, a stabili parteneriate regionale și transfrontaliere. Ultimul obiectiv a fost confirmat prin prezența la târg a președinților Asociațiilor Naționale a Turismului Rural, Ecologic și Cultural din Republica Moldova și România, Svetlana Lazăr și Mișu Ilie Chiruc, care au apreciat înalt inițiativa și au exprimat întreaga deschidere pentru dezvoltarea activităților comune în scopul promovării destinațiilor, obiectivelor, tradițiilor, produselor si producătorilor. La final de eveniment, producătorilor și colectivelor artistice au fost înmânate certificate de participare și trofee, care au inclus logo-ul regiunii Ungheni, lansat recent.
Ludmila Ursatiev, șef secție Economie și Reforme a menționat că târgul este la prima ediție, iar impresiile participanților și vizitatorilor sunt încurajatoare pentru organizarea acestor activități și la anul ce urmează. Se dorește de a contribui atât la promovarea producătorilor de specialităţi tradiţionale de calitate, cât şi dezvoltarea imaginii Regiunii Ungheni, drept destinație pentru organizarea evenimentelor regionale și transfrontaliere.
Organizatorii aduc sincere mulțumiri participanților și vizitatorilor la Târg.