De rând cu alte 11 raioane, Consiliul raional Ungheni  a participat cu un stand în cadrul Festivalului-concurs “Casa Părintească – destinaţie turistică”, fiind reprezentat de gospodarii și gospodinele din comuna Măcărești. “Este o onoare pentru noi să putem reprezenta raionul în cadrul evenimentului. Am muncit enorm ca să putem arăta publicului o parte din patrimoniul nostru cultural, să guste din bucatele noastre, să ne cunoască tradițiile și obiceiurile”, a menționat Aliona Buraga, directorul Centrului de Cultură, Agrement și Sport din s. Măcărești.

De asemenea, și-au promovat oferta turistică și producția Crama Mircești,Vinăria Ungheni, Bahmut Club, Casa Pascaru, RicoMario și alți agenți economici din raion. Standul s-a bucurat de atenție, vizitatorii au manifestat interesul de a cunoaște mai multe informații și, eventual, de a ne vizita raionul.

Consiliul raional Ungheni aduce sincere mulțumiri pentru susținere și eforturile depuse agenților economici menționați, Primăriei comunei Măcărești, Centrului de Cultură, Agrement și Sport din s. Măcărești, Grupului de lăutari din cadrul Palatului de Cultură al municipiului Ungheni, Teatrului Dramatic „Vlădenii” din cadrul Casei raionale de Cultură din s. Pîrlița și responsabililor de organizare.

,,Dezvoltarea și promovarea sustenabilă a turismului, prin valorificarea patrimoniului existent, încurajarea inițiativelor locale, introducerea în circuitul turistic a obiectivelor de patrimoniu sunt unele din obiectivele strategice stabilite de Consiliul raional Ungheni. Și în continuare vom promova raionul și valorile existente, vom încuraja oamenii cu potențial și dezvolta parteneriate frumoase“, a concluzionat doamna Tatiana Lazăr, vicepreședintele raionului.