Un eveniment inedit s-a defășurat ieri, 9 ianuarie în s. Frăsinești, primăria – Măcărești, ,, Alaiul Datinilor și obiceiurilor de iarnă ca la noi în sat”, activitate din cadrul Campaniei Naționale ,,Hai acasă de Crăciun”, lansată recent de Guvernul Republicii Moldova.

La eveniment a participat președintele raionului dl Dionisie Ternovschi, vicepreședinta raionului, dna Dorina Iavorschi, dl Vadim Pîslaru, șef al Secției Cultură Ungheni, cetățeni și oaspeți inediți.

În mesajul de felicitare, președintele a menționat despre importanța renovării Casei de Cultură din s. Măcărești și că va depune efort considerabil ca acest lucru să se realizeze.

În program au fost expuse târgul bucatelor tradiționale, târgul produselor agenților economici din localitate, expoziție cu artizanat popular, expoziție cu măști zoomorfe, jocul măștilor zoomorfe, cocostârcul, ursul, capra, berbecul, cerbul, urături..

Atmosfera de sarbătoare a fost creată de spectacolul muzical minunat, care i-a cuprins pe toți într-o horă, dezmorțind frigul iernii.

Autor: Ilinca Casian, specialist principal, Aparatul președintelui raionului