Vineri, 11 iulie curent, preşedintele raionului Ungheni, dl Iurie Toma, membru al Consiliului Coordonator, a participat la semnarea acordurilor de grant pentru implementarea a 10 proiecte de cooperare intercomunitară. Menţionăm, ca aceste granturi sunt oferite de Programul Comun de Dezvoltare Integrală şi vizează 40 de localităţi din Republica Moldova.

Acestea prevăd lansarea unor servicii publice – colectarea și evacuarea deşeurilor, iluminare stradală, întreținerea și deszăpezirea drumurilor, amenajarea teritoriului, și reparații capitale – ce vor îmbunătăți viața a peste 120 000 de oameni. Valoarea totală a granturilor oferite este de 1 milion dolari SUA.

Cooperarea intercomunitară este una dintre priorităţile Guvernului, care şi-a pus scopul de a îmbunătăţi serviciile publice. Evenimentul de astăzi este şi el un punct important în planul de acţiuni privind reforma administraţiei publice locale şi implementarea Strategiei Naţionale de Descentralizare

La eveniment a fost prezentă doamna Nicola Harrington-Buhay, oordonatorul rezident ONU în Republica Moldova, declarînd că “parteneriatele create prin acordurile intercomunitare vor contribui la lansarea unor servicii publice mai eficiente, accesibile şi celor mai vulnerabili, precum şi la îmbunătăţirea vieţii a peste 120 de mii de oameni din comunităţile rurale ale Moldovei.

 

Pentru informaţii suplimentare accesaţi linkul:

 

 

 http://n4.md/news/un-milion-de-dolari-pentru-40-de-localitati