Colectivul Consiliului raional Ungheni împreună cu preşedintele raionului Ungheni, dl Iurie Toma au participat astăzi la mitingul de comemorare consacrat Zilei Victoriei şi Zilei Europei, care s-a desfăşurat la Complexul Memorial din Ungheni.          

La eveniment au participat primarul oraşului Ungheni, Alexandru Ambros, inspector şef poliţie pe raionul Ungheni dl Iurie Derenev, reprezentanţi ai Consiliului rational Ungheni şi a primăriei oraşului şi simpli cetăţeni.

În luarea sa de cuvînt, Preşedintele raionului a menţionat că paralel cu Ziua Europei marcăm un alt eveniment şi anume Ziua de 9 mai, este ziua memoriei celor care au luptat în războiul al doilea mondial, asigurînd un viitor paşnic.

            “Este, cu adevărat, o zi în care conştientizăm mai bine ca oricînd ce preţ are liniştea şi pacea. Sper că, pînă la urmă, raţiunea şi înţelepciunea vor triumfa. Omenirea se va convinge că bunăstarea şi prosperitatea nu se pot realiza într-o lume sfîşiată de războaie şi terorism, că numai pacea şi înţelegerea asigură liniştea şi bunăstarea omenirii. În această zi, numită Ziua Victoriei, vreau să mulţumesc din suflet celor, care au depus toate eforturile pentru a asigura un viitor paşnic pentru noi şi urmaşii noştri. În semn de omagiu şi memorie veşnică tuturor eroilor neamului, care dorm somnul de veci în glia strămoşească sau în pămînt străin, cu plecăciune aprindem candela recunoştinţei.

           

Vă adresez, stimaţi veterani, în numele Consiliului raional Ungheni, cele mai calde felicitări cu ocazia Zilei Victoriei, vă doresc sănătate, putere de viaţă, înţelegere şi prosperitate.

Din debutul alocuţiunii mele am menţionat de Ziua Europei. Aşa că vă pot comunica că nu e nimic mai plăcut şi mai important decît să trăim într-o lume în care nu contează de ce naţionalitate eşti, ce rasă, religie, apartenenţă politică sau culoare a pielii ai. Locul prielnic pentru orice om de pe pămînt este, în acest sens, Europa, unde orice persoană este respectată şi preţuită. Pe 9 mai, sărbătorim cu toţii Ziua Europei, ziua în care demnitatea umană, drepturile omului evidenţiază acele valori pe care noi tindem să le avem. Ziua Europei este, de fapt, ziua casei noastre comune.

Cu această ocazie frumoasă, vă transmit tuturor în numele Consiliului raional Ungheni, cele mai sincere urări de bine şi felicitări. Să nu uităm: anume în Europa avem parte de libertate, egalitate şi fraternitate – principii esenţiale pentru un mod de viaţă prosper, liniştit şi armonios. Vă doresc tuturor realizări remarcabile în continuare, clipe frumoase alături de cei dragi, bucurii şi multă înţelepciune de a realiza ceea ce ne-am propus: să ajungem acolo unde ne e locul – în marea familie europeană. Mai ales că raionul Ungheni este o poartă a Republicii Moldova în îndeplinirea acestui vis. Acest vis îl realizăm împreună cu muncă şi răbdare Vă cuprind dragi europeni”, a încheiat discursul Iurie Toma.

După care oficialii au depus împreună cu cetăţenii coronae şi flori.