Astăzi, 24 iunie, a fost convocată, în regim de urgență, Ședința extraordinară a Comisiei pentru situații excepționale a raionului Ungheni în legătură cu aversele de ploaie și rafalele de vânt puternic care au avut loc în raionul Ungheni în după amiaza zilei de 23 iunie.

Din informațiile furnizate de șefului Direcției situații excepționale Ungheni, Blișceac Oleg, urmare a entemperiei au fost afectate.acoperișurile blocurilor locative, clădirilor instituțiilor de învățamânt, gospodării individuale. Din cauza căderilor de copaci și crengi în raion o mulțime de cabluri electrice au fost rupte, o parte din localități sunt deconectate de la curent electric. O persoană din raionul Ungheni a decedat prin electrocutare, încercând să remedieze desinestătător o ruptură de fir electric. Cele mai afectate localități sunt Ungheni, Buciumeni, Bușila, Bumbăta, Alexeevca, Teșcureni, Negurenii Vechi, Boghenii Noi.

Pentru înlăturarea consecințelor provocate de entemperie, președintele Comisiei raionale pentru pentru situații excepționale, Ludmila Guzun, a dispus crearea  Celulei de criză și  a 2 grupuri de lucru care se vor deplasa azi în localitățile afectate pentru evaluarea pagubelor. Reieșind din estimările de la fața locului, se va stabili necesarul de foi ardezie pentru remedierea problemelor. Acestea se vor elibera din din rezerva de foi de ardezie de care dispune DSE Ungheni.

În ceea ce privește asigurarea cu energie electrică, arborii și crengile căzute au provocat rupturi multiple de cabluri electrice, care au provocat deconectări repetate ale curentui electric pe teritoriul raionului. Cetățenii sunt atenționați să nu atingă firele căzute din cauza pericolului de electrocutare. Reprezentantul companiei Red Nord a informat că, la moment, 7 echipe dotate cu mecanisme speciale vor încerca, până seara, să conecteze toate localitățile la curent electric.