Reprezentanţii organizaţiei germane de caritate „Round Table” se află în aceste zile în Republica Moldova, având scopul nobil de a împărţi copiilor cadouri cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

Astfel, astăzi, 05 decembrie 2018, acest convoi a adus zîmbete copiilor din Ungheni, de la grădinițele ,,Steluța”și ,,Guguță”și la Centrul de Resurse pentru Educația Incluzivă Ungheni.

Proiectul ,,Caravana de Crăciun”, este la a 9-a ediție , se demarează cu sprijinul Organizației din Germania ,,Round Table”, și cu suportul ,,Rotary Club” în Republica Moldova.

Proiectul se desfășoară în mai multe țări concomitent. Anul acesta peste 30 mii de copii din Moldova vor primi cadouri. Toate cadourile au fost pregătite de alţi 5 mii de copii din Germania. Pachetele conţin doar lucruri noi – haine, rechizite şcolare, cărţi, obiecte de igienă personală. Unele colete conţin şi mesaje scrise în română de către copiii din Germania. Deşi unele dintre acestea sunt scrise cu greşeli, mesajele sunt emoţionante şi demonstrează dorinţa sinceră a copiilor din Germania de a aduce bucurii copiilor din RM”.

Raioanele din țară au fost selectate în dependență de traseu și de circuit, la moment sunt 6 echipe în RM.

Organizaţia germană de caritate ,,Round Table” şi-a început activitatea în anul 2001 cu repartizarea ajutoarelor pentru copiii străzii din România, precizează Infotag. În prezent organizaţia are în jur de 3.500 de membri activi care fac acţiuni de caritate în diferite ţări.