Duminică, 23 august 2015, satul Năpădeni a fost gazdă pentru a doua oară a activităţii cultural – turistice „La plăcinte”. Activitatea a reunit 6 primării din zona Culei: Hîrceşti, Năpădeni, Boghenii Noi, Sineşti, Cornova, Condrăteşti, care au concurat în cadrul concursului  Ca la noi… Cei prezenţi au avut posibilitatea să savureze arome de  plăcinte, învîrtite, alivenci şi alte bunătăţi … toate  ornate cu multă muzică şi voie bună.                          

Tinerele gospodine au avut posibilitatea să-şi îmbogăţească abilităţile la făcut învîrtite în cadrul master classului susţinut de către Svetlana Martea de la Năpădeni. Copiii au fost iniţiaţi la făcut flori din aluat pentru ornat colacii, şi nu numai, de către Viorica Bucătaru, meşter popular, oraşul Ungheni.

Fetiţele au împletit coroniţe în cadrul atelierului demonstrativ condus de meşterul popular Liliana Starciuc, tot de la Ungheni. Iubitorii de tradiţii meşteşugăreşti şi-au alintat privirile cu lucrările meșterului cioplitor în lemn Gheorghe Sclifos de la Cornova, lucrările Valentinei Malcoci de la Năpădeni şi a meşterului împletitor în lozie Vasile Ciobanu de la Mînzăteşti. În cadrul spectacolului artistic au evoluat f/f Datina, Petreşti, f/f Ilincuţele de la Chirileni, ansamblul de fluierişti de la Măcăreşti, orchestra de muzică populară  Spicuşor de la CRC  Pîrliţa, f/f Năpădeanca de la Năpădeni.

La eveniment au fost prezenţi preşedintele raionului Ungheni, Ludmila Guzun; vicepreşedintele Alexandru Brînză; viceprimarul oraşului Ungheni, Petru Langa; colaboratori ai Centrului Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial din mun. Chişinău.  Organizatorii acestui eveniment au fost Secţia Raională de Cultură şi Turism Ungheni şi Primăria Năpădeni sub egida Consiliului Raional.

         Activitatea a avut drept scop promovarea potenţialului turistic din zona Culei.