Potrivit ordinul Ministerului Sănătății nr. 184 din 25.03.2016,  serviciile de laborator din trei unități administrative vor fi unificate la Ungheni. Toate aceste activități de preluare de către CSPR Ungheni a întregului volum de investigații performante trebuie a fi implementat din 01.07.2016.

În acest context, a fost elaborat un plan de  acțiuni concrete pe etape de regionalizare a serviciilor și prestațiilor medicale de performanță pentru serviciul medical spitalicesc, primar, inclusiv a sectorului medical privat, în organizarea prelevării, colectării și transportării probelor pentru efectuarea investigațiilor performante în condițiile CSPR Ungheni.

Laboratoarele din Ungheni au fost  dotate, în ultimii 3 ani, cu 42 echipamente medicale performante noi, care ne permite a da răspuns la orice situație excepțională și urgentă de sănătate publică, efectuarea investigațiilor bacteriologice, sanitaro-igienice și măsurătorilor instrumentale de performanță, a subliniat Popovici Raisa, Medic-șef Centrul raional sănătate publică Ungheni.