La 16 august, curent, AIPA a autorizat primele cereri de acordare a plăților directe pe cap de animal în sumă de peste 5 milioane de lei, suport acordat crescătorilor de animale din sursele Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural.
Plata directă per cap de animal se acordă o singură dată pe an, pentru deținătorii de animale cu specia bovine, ovine, caprine.
Sunt pasibile spre plata directă animalele înregistrate și exploatate în fermele zootehnice amplasate în extravilan.
După primul apel desfășurat, AIPA a recepționat 416 cereri de acordare a plăților directe per cap de animal dintre care:
197 – pentru deținătorii de bovine;
128 – ovine;
91 – deținătorii de caprine.
De plăți directe per cap de animal urmează să beneficieze 322 deținătorii de animale.
Amintim că, la data de 9 august curent, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a invitat reprezentanții asociațiilor de profil din sectorul zootehnic la dialog.
Părțile au discutat despre examinarea cererilor de acordare a plăților directe pe cap de animal, în condițiile în care sectorul zootehnic a fost puternic afectat de secetă în vara anului trecut, iar ajutorul din partea statului le-ar soluționa o parte din problemele cu care se confruntă.