La data de 14 mai, curent, cuplul Galina și Tudor Popa din satul Unțești au celebrat ″Nunta de aur″, iar petrecerea de care au avut parte le-a adus aminte de ziua în care, cu 50 de ani în urmă, au spus DA. Sărbătoriți de întreaga comunitate, oamenii aceștia care și-au petrecut întreaga viață împreună au primit cu emoție diploma oferită de autoritățile locale.

La invitația soților Popa, la ceremonie a participat și președintele raionului Ungheni, Ludmila Guzun, care ia felicitat pe miri în numele Consiliului raional Ungheni: ″Dragi eroi ai zilei, Galina și Tudor Popa, în această epocă  a relațiilor fragile, sunteți o familie exemplu că iubirea și loialitatea există și peste ani. Vă doresc pace și înțelegere, iar secretul rezistenței cuplului Dumneavoastră la toate încercările vieții să fie transmis din generație în generație, să fie preluat de cei tineri. Fie, ca drumul vieții să Vă fie luminat de dragostea celor dragi, respectul și aprecierea celor din jur!″.

″Sunt mândră cu astfel de părinți, puțini oameni sunt care pot să lupte, să sufere și să meargă mai departe atunci când au un obstacol în fața lor, și de acestea sunt multe. Ei sunt cei mai frumoși  și cei mai blânzi părinți. Dumnezeu le-a dat un har, acela de a se suporta și a convețui  50 de ani ″, a spus emoționată Angela, fiica soților Popa.

Galina și Tudor Popa sunt două suflete pereche uniți prin dragoste și pasiuni comune, ambii pedagogi de profesie, activiști și membri ai ansamblului vocal ″Vârsta de aur″ și formația folclorică ″Ciutura″ din satul Cetireni.

Soţii Popa demonstrează că, dincolo de dragoste, trebuie să existe înţelegere şi respect. Aceste sentimente ţin doi oameni împreună, la bine şi la rău.