La 24 februarie, curent,  s-a desfășurat aplicația  cu tema ”Acțiunile administrației SRL Ungheni-Gaz și serviciilor de pregătire permanentă la lichidarea consecințelor cutremurului de pământ”.

Conform cu Planul de pregătire a raionului Ungheni la Protecția Civilă pentru anul 2017, pe lângă efectivul SRL  Ungheni-Gaz au fost antrenate și serviciile de pregătire permanentă 901,902,903,904 și Red Nord filiala Ungheni. La antrenament s-au simulat stingerea incendiului, descarcerarea, acordarea ajutorului medical, lichidarea avariilor la conductele de gaze și energetice.

Scopul aplicației a fost verificarea  gradului de pregătire a organelor de conducere și forțelor protecției civile  pentru acțiuni în situații excepționale, perfecționarea deprinderilor practice   la efectuarea lucrărilor de salvare în timpul lichidării consecințelor avariilor, catastrofelor și calamităților naturale.

La desfășurarea antrenamentului a asistat președinta raionului, Ludmila Guzun, fiind și președinte al Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului.