Săptămîna trecută, pe data de 22 martie, a avut loc întîlnirea președintelui raionului Ungheni, Ludmila Guzun, cu atașatul Ambasadei  Franței din Republica Moldova, madam  Martine Zejgman.

Vizita oficialului francez  s-a desfășurat sub egida  Agenției Universitare a francofoniei și  a vizat probleme de nivel european în ceea ce priveşte copiii, şi anume: domeniul justiției și a sistemului de penitenciare infantil, drepturile copiilor, reformarea închisorilor pentru copii. 

S-a mai discutat despre  seminarul cu reprezentanții autorităților publice locale  din toamna acestui an, în vederea unui schimb de experiențe între autoritîţile publice locale franceze şi cele din raioanele Republicii Moldova.

Din spusele președintelui raionului, Ludmila Guzun:”Ne bucură foarte mult posibilitatea de a colabora cu guvernarea franceză.  Datorită amplasarii geografice,  raionul Ungheni se află în imediata vecinătate cu Uniunea Europeană. Scopul nostru este realizarea unui act de guvernare local la niște standarte înalte, europene, de aceea  dorim  să ne fie împărtățită experiența statului francez. Vreau să mai aduc sincere mulțumiri poporului francez pentru îmbogățirea reciprocă a culturii şi tradițiilor, ceea ce este foarte important pentru societate”.

„Dacă se doreşte  o colabore cu o unitate  administrativă din Franța, Ambasada ar putea fi  promotorul unei astfel de colaborări”, a menționat madam  Martine Zejgman.

În acest context au fost identificate   tematicile prioritare care se vor discuta în cadrul seminarului planificat în toamna acestui an: colaborarea culturală, creșterea calității serviciilor prestate populației, implicarea cetățenilor în rezolvarea problemelor cotidiene, domeniile care necesită să fie eficientizate ş.a.