Azi, la Consiliul raional Ungheni, s-a dat start lucrărilor la Apeductul de grup de apa potabilă spre satele Buşila, Chirileni, Grăseni şi Todireşti, raionul Ungheni, proiect finanțat din Fondul Ecologic al Republicii Moldova, cu contribuția Consiliului raional Ungheni.

”Am așteptat cu nerăbdare acest eveniment, aprovizionarea cu apă potabilă de calitate a locuitorilor raionului fiind o prioritate pentru administrația publică locală. Proiectul este unul de amploare ca volum de lucrări și va costa aproximativ 26 milioane lei. Sper ca acest proiect să demareze cu succes și să ne încadrăm în termeni. Consiliul raional a fost și va rămâne deschis spre colaborare și implicare în cazul în care agentul economic va avea nevoie de susținere”, a spus vicepreședintele raionului, Brînză Alexandru.

La ședința de lucru responsabilii de proiect, primarii localităților vizate și antreprenorul  SRL „Varincom” au discutat ultimele aspecte organizatorice.

Lucrările vor începe săptămâna viitoare în regiunea  Bușila și se preconizează a fi finalizate peste 18 luni. Proiectul prevede ulterior posibilitate de extindere a apeductului spre localitățile învecinate și anume: Negureni, Zazuleni, Țighira, Hristoforovca, Agronomovca.