Campania de informare și conștientizare continuă!!!

Voluntarii au distribuit pliante și măști de protecție în satul Costuleni.

         

Impresii:

„Grăbește-te să faci bine cât poți, că nu ai putință să-l faci oricând!”

Sunt fericită prin simplul fapt că am reușit astăzi să aduc zâmbete de mulțumire pe fața unor persoane din localitate. Acest fapt se datorează Campaniei „PROTEJAȚI ȘI RESPONSABILI PENTRU O COMUNITATE SĂNĂTOASĂ!”. Campanie inițiată de Consiliul Raional Ungheni și susținut de partenerii locali, care are drept scop informarea despre noul coronavirus: simptome și profilaxie.

Ținând cont de perioada dificilă în care ne aflăm, locuitorii din satul Costuleni, astăzi, au fost uimiți că „cineva” s-a gândit și la ei, că „cineva” totuși încearcă să le vină în ajutor, fie oferindu-le o mască de protecție, fie oferindu-le un zâmbet și o vorbă bună.

Și da, reacțiile oamenilor nu au întârziat să apară. Pe lângă zâmbetul schițat pe colțul gurii, au murmurat cu voce suavă: „Mulțumesc, chiar nu îmi permit să-mi procur o mască! „, „Să vă dea Dumnezeu sănătate, chiar voi citi informația de pe pliant și voi purta masca cu drag, în sfârșit se gândește cineva și la noi…” , „În grabă am ieșit până la magazin, și tot din grabă mi-am uitat masca de protecție și mă gândeam că voi fi întoarsă din drum, dar se vede că nu am venit în zadar…

Acestea sunt doar câteva reacții ale persoanelor uimite de gest.

Nu poate exista bucurie mai mare când conștientizezi că tu ai fost motivul care a „generat” zâmbetul de pe chipul unei persoane️. (Voluntar)

 

Autor: Casian Ilina, specialist principal, Aparatul președintelui raionului