La 29 iulie cetăţenii Republicii Moldova îşi serbează Constituţia.

Constituţia Republicii Moldova este documentul cu cea mai mare autoritate de reglementare în viaţa publică, politică şi socială a ţării noastre. Misiunea fundamentală a Constituţiei este de a asigura armonia socială, ceea ce este imposibil de atins fără asigurarea statului de drept şi respectarea necondiţionată a drepturilor constituţionale.

Aniversarea celor 20 ani de existenţă a Constituţiei Republicii Moldova reprezintă o ocazie de a ne reaminti că adoptarea Constituţiei a pus bazele instaurării democraţiei şi a statului de drept în Republica Moldova. În tot acest timp, Legea noastră fundamentală s-a dovedit a fi un corp de principii şi norme, ce a deschis calea pentru afirmarea valorilor fundamentale ale statului de drept şi ale economiei de piaţă, o garanţie a drepturilor fundamentale ale omului, dar şi a funcţionării instituţiilor de bază ale statului, oferind cadrul necesar instituirii unui sistem de guvernare bazat pe drepturile inalienabile ale umanităţii: viaţă, libertate şi căutarea fericirii.

Cu ocazia sărbătoririi celei de-a 20-a aniversări a Constituţiei, în numele meu personal şi al Consiliului raional Ungheni, urez tuturor cetăţenilor un sincer “La mulţi ani!”, pace şi prosperitate, şi îi îndemn ca, în tot ceea ce fac, să contribuie la edificarea unei societăţi guvernate de dreptate şi adevăr şi să cinstească, aşa cum se cuvine, Constituţia Republicii Moldova!

 

Cu profund respect

Preşedintele raionului Ungheni,                Iurie TOMA