Ieri, 09 martie,  în sala de protocol a  Consiliului raional Ungheni, a fost semnat   acordului de cooperare între Consiliul raional Ungheni, fondația franceză „Auteuil Internațional”, primăria Cetireni și Asociația Obștescă ”Degețel” din Ungheni. Acordul vizează modernizarea Centrului de Sănătate Cetireni din raionul Ungheni în perioada augut-octombrie 2017.

La realizarea lucrărilor de construcție se vor implica și tinerii voluntari din Franța, care, alături de tinerii de la Cetireni, vor fi antrenați  în anumite lucrări de reabilitare.

„Ne-am propus să reabilităm edificiul Centrului de Sănătate Cetireni, să îmbunătățim serviciile medicale și să asigurăm locuitorii  localităților din împrejurimi cu servicii medicale de calitate. Asumîndu-ne fiecare  partea sa de responsabilitate, implicare și obligațiuni, sper  ca acest proiect comun să-l finalizăm cu success. Ulterior ne dorim o continuitate și durabilitate a proiectului prin alte forme de activități”, a subliniat Ludmila Guzun, președinta raionului.

Din spusele lui Philippe Chaudier, AO ”Degețel”, proiectul vizează nu doar repararea și  modernizarea Centrului de Sănătate, dar implică și o valoare de solidaritate cu populația locală, explorarea valorilor culturale ale poporului moldovenesc, întâlniri și activități în comun a tinerilor din Franța cu tinerii din Moldova.