Inaugurarea Secției de colectare a sângelui al IMSP Spitalul Raional Ungheni a avut loc astăzi, 01 februarie 2017. La eveniment au participat  vicepreședintele raionului Ungheni, Petru Gherasimov, viceprimarul orașului Ungheni, Cristofor Codreanu  și  reprezentantul Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, Alexandru Gherman.

Directorul spitalului raional, Andrei Alexeev, a prezentat participanților la inaugurare un scurt istoric cu privire la activitatea secției de colectare a sângelui, cât și lucrările efectuate pentru îmbunătățirea condițiilor de deservire a donatorilor. La rândul său, Petru Gherasimov, vicepreședintele raionului Ungheni, a menționat că reparația și dotarea secției cu echipament performant de transfuzie a sângelui este doar un început, pentru anul 2017 Consiliul raional Ungheni și-a propus să implementeze mai multe proiecte de modernizare a spitalului raional. De notat, Consiliul raional în comun cu Centrul Național de Transfuzie a Sângelui și Crucea Roșie din Elveția au oferit asistenţă tehnică şi financiară necesare acestui proces.

”Grație bunei colaborări cu factorii de decizie din raionul Ungheni am reușit să realizăm ceea ce ne-am propus în 2016 pentru secția respectivă. Vă asigur că secția de colectare a sângelui din cadrul spitalului raional este dotată după cerințele UE: frigidere, congelatoare, precum şi dispozitive pentru determinarea coagulării sângelui. De altfel, Ungheni înregistrează peste 2300 donatori pe an și este unul din primele raioane care are 99,9% donatori voluntari”, a afirmat Alexandru Gherman, șef secție Centrul Național de Transfuzie a Sângelui.

Modernizarea secție de colectare a sângelui a fost posibilă datorită proiectului ”Fortificarea capacităților securității hemotransfuzionale în Republica  Moldova 2014 – 2016”, proiect din care fac parte și alte 13 instituții medicale.