Astăzi, 29 iunie, a avut loc Conferința de deschidere a Taberei PUNTE 2024, care a reunit echipele de elevi și profesori din Județul Maramureș, raioanele Ungheni, Hincesti și Straseni.

Reamintim că proiectul ”PUNTE 2024”, aflat la a doua ediție, prevede participarea a 56 de elevi de liceu cu rezultate notabile la olimpiade și concursuri de limba română, istorie și geografie, împreună cu 13 profesori din județul Maramureș și raioanele Strășeni, Hîncești și Ungheni din Republica Moldova, în perioada 28 iunie – 05 iulie 2024, într-o tabără itinerantă cu multiple activități.

Organizarea taberei PUNTE 2024 ce va fi itinerată în Republica Moldova, la Chișinău și în fiecare din cele trei raioane, reprezintă un nou prilej de consolidare a legăturilor între tinerii cu rezultate excelente la învățătură, care trăiesc și învață de o parte și de alta a Prutului.

Paleta largă de activități educaționale și recreative este menită să contribuie la cunoașterea reciprocă a tradițiilor și culturii locale, la promovarea reperelor naturale, istorice și turistice, precum și la conștientizarea cu privire la sprijinul frățesc acordat de România pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

Proiectul este susținut financiar de D.R.R.M. și implementat de echipa Consiliului Județean Maramureș din cadrul Direcției Finanțare, Turism și Relații publice – Serviciul Diasporă și Relații Internaționale, cu participarea colegilor din Consiliile raionale.

@#DRRMRomania