Luni, 27.05.2024, în incinta Centrului de Informare pentru Cetățeni a primăriei mun.Ungheni a fost dat startul CONFERINȚEI DE PROMOVARE A BUNELOR PRACTICI DE MARKETING ÎN TURISM.

Scopul evenimentului este crearea unei platforme de comunicare pentru o analiză și înțelegere mai bună a potențialului turistic și cultural din regiunea Ungheni, promovarea rezultatelor proiectului, asigurarea unui schimb de experiență și cunoștințe în domeniul marketingului turistic și crearea parteneriatelor pentru dezvoltarea turismului într-un mod sustenabil în regiunea Ungheni și orașele înfrățite în baza unor noi initiative și proiecte commune.

Dl Dionisie Ternovschi, președintele raionului, fiind prezent la eveniment, a venit cu un cuvânt de salut și a menționat importanța acestui sector pentru economia locală, tendințele positive înregistrate în ultimii ani, aportul turismului și crearea oportunităților pentru dezvoltarea comunităților din raionul Ungheni. Cu o prezentare amplă a situației în sector la nivel de țară au venit reprezentanții Oficiului Național al Turismului, ANTRIM, Academiei de Studii economice din Moldova.

Partenerii externi au împărtășit practicile de succes și modele de marketing în turism aplicate în municipiile Cluj-Napoca și Iași (România), orașele Kutaisi și Tskaltubo (Georgia), orașul Konin (Polonia). Tendințele dezvoltării turismului în raionul Ungheni au fost prezentate publicului de către Ludmila Ursatiev, șefa Secției Economie și Reforme.

Conferința este desfășurată în zilele de 27 și 28 mai și este parte a proiectului Proiectul „Acțiuni durabile pentru creștere economică prin turism”, implementat de Primăria municipiului Ungheni î colaborare cu partenerii externi.