La 28 decembrie, curent, consilierii raionali s-au întrunit pentru ultima ședință din acest an. Aleșii locali au fost urați și colindați de Formația folclorica Codrenii de la Cornești, elevii de la LT ”M Eminescu” și Formația folclorică Meleag din Ungheni, care au adus magia sărbătorilor de iarnă în sala de ședințe a Consiliului raional. În cadrul şedinţei extraordinare au fost propuse spre adoptare decizii care vizează aprobarea Înțelegerii de cooperare între Județul Gorj din România și Raionul Ungheni din Republica Moldova, stabilirea sarcinii de mobilizare pentru anul 2018, decontarea mijloacelor fixe, instituirea Comisiei de predare-primire a bunurilor material ș.a.

La final de ședință preşedinta raionului, Ludmila Guzun, a mulţumit consilierilor pentru participarea și implicarea activă în lucrul comisiilor de specialitate şi la şedinţa ordinară: ”Vă mulțumesc pentru acea colaborare pe care am avut-o în 2017, împreună am depus eforturi pentru ca problemele din raion  să fie depășite, vă sunt recunoscătoare pentru implicarea în soluționarea problemelor cetățenilor noștri. Este ultima ședință din acest an, a fost un an productiv, un raport amplu al activității Consiliului raional pentru anul 2017 va fi prezentat în prima ședință ordinară  din anul 2018. Conform deciziilor consiliului, în anul 2017 din bugetul raional au fost alocați și valorificați peste 300 mln lei, parte din bani fiind contribuții la proiectele majore din localitățile raionului. La momentul de azi soldul Consiliului raional  este de 5 mln 700 mii lei, rezervă nerepartizată cu care vom completa soldul anului 2018. Astfel,  în anul care vine vom avem posibilitatea să susținem dezvoltarea proiectele de infrastructură majore care au fost inițiate în anul 2017, dar și altele, cum ar fi proiectul de aprovizionare cu apă și de conectare a rețelelor de apă raionale cu cele orășănești, care este planificat pentru finanțare din fondul de rezervă regională pentru anul 2018.

La acest final de an, vă doresc Crăciun fericit și un An Nou plin de frumoase realizări! Să dea Domnul ca pacea, liniștea și înțelegerea să domine în sufletele, casele și societatea noastră și, împreună, să facem viața noastră și a cetățenilor mai bună!”

Deciziile adoptate vor fi publicate ulterior pe site-ul Consiliului raional.