Pasionații de cultură și tradiții au vizitat standul raionului Ungheni într-o atmosferă autentică, plină de culoare, cu exponate create cu dăruire și măiestrie. Extrem de apreciată a fost și prezentarea cu degustare a preparatelor tradiționale și vinurilor din raionul Ungheni marca Vinăria Ungheni, Crama Mircești, Domaine la Prut. De asemenea, un interes deosebit din partea publicului au trezit master-class-urile organizate de Cristina Dragomir și Valentina Obadă, oferind posibilitatea de a crea produse personalizate, cu motive autentice naționale.

La început de sărbătoare domnului Dionisie Ternovschi, președintele raionului Ungheni i-a fost oferit un cuvânt de salut prin care dumnealui a mulțumit Asociației Belgo-Moldave„NOROC”, Bruxelles în persoana dnei Nina Dimitrașco, si Aurelia Uscov, coordonatoarele de proiect. De asemenea, a adus sincera gratitudine Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei, Ministerului Comunitatii Franceze și Burgmaistrului din Koekelberg pentru implicare în dezvoltarea relațiilor cu alte state, promovarea imaginii și patrimoniului, construirea unor noi punți de dialog intercultural.

O oportunitate deosebită pentru a stabili noi relații de colaborare a fost întâlnirea în oficiul dlui Ahmed Laaouej, burgmaistrul din Koekelberg, comună din Bruxelles, care s-a arătat extrem de interesat și deschis pentru dezvoltarea parteneriatului în aspect administrativ, cultural și economic.

Urmare discuțiilor, au fost propuse activități concrete de colaborare pe viitor.

Menționăm că “Farandole des Cultures” este o activitate multiculturală anuală, iar în acest an la eveniment au fost prezenți cu standuri și programe artistice reprezentanți din Belgia, Bulgaria, Moldova, Ucraina, Georgia, Maroc, Senegal, Portugalia, Rwanda si Romania.

Aducem sincera gratitudine organizatorilor și Consiliului administrativ al Asociației Belgo-Moldave„NOROC”, în persoana dnei Nina Dimitrașco, originară din Ungheni, pentru invitație și oportunitatea oferită!

Sincere mulțumiri agenților economici și instituțiilor care ne-au susținut!