În data de 27 septembrie, curent, Consiliul Raional Ungheni și Consiliul Județean Maramureș au încheiat un Acord de cooperare în vederea creşterii capacităţii instituţionale a autorităţilor publice locale din localităţile lor cu scopul asigurării dezvoltării economico-sociale a comunităţilor locale, precum şi pentru implementarea unor proiecte transfrontaliere.

Ionel Ovidiu Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a salutat publicul și a menționat că instituția pe care o reprezintă a fost și va ramâne deschisă pentru dezvoltarea cooperării bilaterale, consolidarea și diversificarea relațiilor de prietenie între România și Republica Moldova. Unii pași deja au fost întreprinși în domeniul administrației publice, economiei, educației. Sunt multe speranțe ca relațiile de prietenie să evolueze în timp și să aducă rezultate benefice pentru cetățeni.

La rândul său, Ghenadi Mitriuc, președintele raionului Ungheni, a ținut să mulțumească partenerilor pentru susținerea de până acum, inclusiv inițiativa de a realiza în parteneriat proiectul “Tabără de excelență în Maramureș – Punte educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni”.

A comunicat că în baza principiilor cooperării bilaterale, a încrederii, egalității și avantajului reciproc, se dorește dezvoltarea relațiilor de colaborare în domeniile administrației publice locale, economiei, agriculturii, educației, tineretului, medicinii și altor domenii de interes reciproc.

La final de eveniment, în Scuarul Europei din mun.Ungheni a fost arborat steagul Județului Maramureș și stema, iar în mun. Baia Mare dezvelită placheta de pe clădirea Palatului Administrativ.