Pe data de 30 noiembrie 2013 în incinta Consiliului Raional din Ungheni a avut loc evenimentul de constituire a JCI Ungheni – organizaţie internaţională a tinerilor lideri şi antreprenori, prezentă în peste 115 de ţări şi care numără mai mult de 200.000 de cetăţeni activi.

În prima parte a evenimentului a fost organizat un workshop cu genericul Managementul personal şi managementului timpului în afaceri”, condus de către Sergiu Soltan, fondator JCI Moldova şi om de afacere cu o bogată experienţă în management, leadership şi vînzări. În cea de-a doua parte a evenimentului, Preşedintele JCI Moldova – Sergiu Matei a prezentat organizaţia şi oportunităţile pe care aceasta le oferă. Ulterior, cu toată susţinerea Consiliului Raional din Ungheni a avut loc constituirea propriu-zisă a organizaţiei JCI în Ungheni.

Preşedintele JCI Ungheni, antreprenorul Igor Daşan a invitat antreprenorii prezenţi la eveniment să devină membri JCI, menţionînd că membrii JCI urmăresc să creeze  schimbări pozitive şi durabile în raion, iar acţiunile lor vor fi orientate spre îmbunătăţirea mediului de afaceri şi crearea oportunităţilor de dezvoltare a tinerilor.

JCI Ungheni îşi propune să ofere tinerilor antreprenori valoroase experienţe practice de învăţare în management, leadership şi antreprenoriat, să contribuie la dezvoltarea afacerilor şi a carierelor acestora, prin participare activă, prin implicare în comunitate şi prin oferirea unui spaţiu de interacţiune cu membri JCI din Moldova şi din întreaga lume.