La 21 septembrie curent, preşedintele raionului Ungheni Iurie TOMA a participat la inaugurarea sistemului de aprovizionare cu apă din comuna Valea Mare.
Acesta va asigura cu apă potabilă peste 200 de familii din comună, ceea ce înseamnă aproximativ 50 % din totalul localnicilor. Investiţiile s-au cifrat la peste 2,1 milioane de lei suportate de FISM. Pînă la acest moment, peste 200 de cetăţeni au fost conectaţi şi contorizaţi la reţeau de apă potabilă.
       „Acest proiect este unul foarte benefic fiindcă oferă populaţiei acces la apă. Ceea ce este impresionant este activismul oamenilor şi faptul că au colectat o contribuţie  871 de mii de lei, ceea ce este semnificativ pentru această localitate”, a afirmat  Iurie TOMA.
La rîndul său, primarul comunei Valea Mare, Galina Varvariuc, a menţionat: „Înainte localnicii duceau apa cu butoaie de la distanţe mari, fîntînile erau secate. Acum cele 8 izvoare au fost unite într-un captaj. La fel se lucrează la proiectul de canalizare. Realizarea proiectului va contribui la asigurarea accesului locuitorilor la apă potabilă, fapt ce va avea un impact pozitiv asupra condi
țiilor de viață și sănătății populației”.

 

                


      „Sperăm că această experienţă va fi multiplicată la nivel de raion şi de ţară. Pentru raionul Ungheni, apa şi canalizarea reprezintă baza strategiei de dezvoltare socio-economică”, a afirmat preşedintele raionului Ungheni, Iurie TOMA.
Localnicii, relatează că viaţa lor s-a schimbat considerabil după ce s-a conectat la serviciul de apă: „Acum nu mai sîntem nevoiţi să cărăm apă pentru necesităţile casnice şi nici să ne facem griji că facem baie copiiilor în apă tulbure. Acest proiect e ca o mană cerească pentru noi”.