Am fost alături de ei încă din prima clipă când au făcut pasul spre siguranță. I-am încurajat, i-am sprijinit să își găsească un loc unde să stea temporar, i-am dus la destinațiile dorite și le-am dat informații utile.

Am revenit în mijlocul lor să le aducem o fărâmă din bucuria Sărbătorii Învierii Domnului.

Astfel, la 19 aprilie, curent, refugiații ucraineni, cazați temporar la Centrul de plasament temporar – Centrul Educațional din mun. Ungheni au avut parte de o surpriză plăcută de la comunitatea OVR, cu susținerea Consiliului Raional Ungheni.

De asemenea donatorii au făcut același lucru și pentru refugiații plasați în familii din Ungheni, refugiaților plasați în locuința dlui Philippe Chaudier care este stabilit la Ungheni, de mai bine de zece ani, originar din Franța, este cunoscut și pentru numeroasele sale acte de caritate, iar în prezent găzduiește 13 refugiați ucraineni, dintre care 6 sunt copii.

De asemenea au fost repartizate donații și refugiaților din s. Cetireni, pentru a le aduce zâmbetul pe buze cu ocazia sărbătorilor pascale, astfel, toți refugiații au primit produse alimentare, de igienă și cadouri banești..

 

Autor: Casian Ilinca, specialist principal, Aparatul președintelui raionului