În perioada 03 – 07 noiembrie 2014 la Bibliioteca  Publică “Dimitrie Cantemir” din or. Ungheni, s-au desfăşurat o serie de acţiuni culturale, ce au marcat  Zilele Bibliotecii, ediţia a XIV-a.

        Prin acest eveniment, scopul  bibliotecii  a fost de a atrage atenţia comunităţii asupra misiunii  bibliotecii şi a bibliotecarului şi  a pune în valoare Cartea  Cititorul.

        Cu acest prilej, pe parcursul a 5 zile, în cadrul Bibliotecii Publice “Dimitrie Cantemir”  si în filialele acesteia, pentru publicul unghenean, au fost organizate  prezentări de carte,  lecturi literare, victorine, excursii,  expoziţie de carte, frumoase întilniri de suflet cu scriitorea Radmila Popovici – Paraschiv, personalitate Ungheneană.

         Pentru prima dată  în istorie, în cadrul Zilelor Bibliotecii, au participat oaspeţi din Turcia. Dl Ali Narcin, scriitor, poet, istoric, traducător, eminescolog, care a prezentat cartea cu traducere în turcă  “Am în palma mea lumea geniului emeniscian.”

        Deasemenea, la eveniment a participat Dna Elena Dabija, directorul Centrului Academic Internaţional “Mihai Eminescu”  din  Chisinău, care a  adus in dar bibliotecii o colecție  de cărți de M.Eminescu.

        Un program diversificat a fost organizat pentru elevi și copii cu genericul “Biblioteca vazută prin ochii copiilor”

        Programul evenimentelor a cuprins  şi  lecturi literare organizate la filiale din oras:

“Viata si activitatea lui Dimitrie Cantemir” Filiala nr. 4.

N.Dabija “Rege intre filosofi” Filiala n.r 5.

         În cadrul  Sărbătorii a  avut loc şi reuniunea profesională a tuturor bibliotecarilor din raion  pentru a se impartăsi cu experiență si inovatii în cadrul “Tîrgului  ideilor de succes”  Editia 1.

          Zilele bibliotecii au fost incheiate cu vizita de studiu la bibliotecile din RM cu “Schimb de experientă şi bune practici”.