Tradițional, la finele lunii noiembrie, în țară se sărbătorește Ziua lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare. Această sărbătoare este o modalitate de a face totalurile anului agricol, de a premia agenții economici și participanții la lucrările agricole ce au obținut rezultate bune în anul curent. Cu ocazia acestei sărbători Consiliul raional și Direcția Agricultură și Alimentație Ungheni a organizat o sărbătoare cu scopul de a omagia agricultorii din raionul Ungheni.

La splendida sărbătoare au participat agenți economici și producători agricoli din raion, oficialități ale raionului.

În contextul sărbătorii, autoritățile au felicitat agricultorii și le-au mulțumit pentru munca asiduă și pentru rezultatele obținute în decursul activității desfășurate pe parcursul anului agricol. Pentru a menționa cele mai bune realizări au venit cu diplome și premii pentru agenții economici care au obținut cele mai frumoase rezultate în acest an.

De asemenea, producătorii agricoli și-au adresat felicitări reciproce, specificând anumite probleme, dar și propuneri în vederea redresării situației din agricultură.

Sărbătoarea a fost condimentată cu muzică în interpretarea ansamblului etnofolcloric ,,Plăieșii”, cu frumoase melodii interpretate la vioară s-a prezentat Anișoara Matei, profesoară Școala de muzică Ungheni și ansamblul de dans popular ,,Struguraș”, de la Palatul de Cultură Ungheni. Sărbătoriții s-au  bucurat de o masa festivă.