Anual, la 23 aprilie, se sărbătorește Ziua Biblotecarului și Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor. Cu acest prilej, astăzi, 24 aprilie, în incinta bibliotecii publice raionale ,,Dimitrie Cantemir”, a avut loc  o întîlnire profesională cu biblotecarii din oraș și din raion, reprezentanți ai administrației publice locale și invitați speciali.

Președintele raionului Ungheni, Dna Ludmila Guzun, a felicitat bibliotecarii pentru  profesionalismul și dăruirea de care dau dovadă în munca pe care o desfășoară și le-a înmînat diplome de mențiune pentru promovarea cărții  în viaţa comunităţii.

În mesajul său de salut, Nadejda Mihai, director BPR ,,Dimitrie Cantemir”, a mulțumit celor prezenți pentru susținere și contribuție în modernizarea și promovarea bibliotecii.

A urmat decernarea distincțiilor din cadrul Galei Ex-Libris, Dnei Ludmila Guzun, cel mai bun promotor și susținător al bibliotecii, pentru implicarea și favorizarea relațiilor de colaborare între BPR ,,Dimitrie Cantemir” și  Consiliul raional.

Devenită tradiție în raionul Ungheni, de ziua Bibliotecarului, este o oportunitate frumoasă de a exprima recunoștința celor mai buni dintre cei buni, și anume  promotorilor, susținătorilor,  partenerilor, bibliotecarilor, cititorilor fideli.

După care bibliotecarii și-au etalat aptitudinile antrenați într-un duel profesional ” confruntări, experiențe, parteneriat și succese.