Anual, la 23 aprilie, se sărbătorește ziua Biblotecarului și Ziua intenațională a cărții și a drepturilor de autor. Cu acest prilej Secția Cultură și Turism în parteneriat cu Biblioteca Publică Raională, a organizat, vineri, pe 22 aprilie, în incinta bibliotecii raionale ”Dimitrie Cantemir”  o întîlnire profesională cu genericul ”Biblioteca – factor integrant al comunității”.

La întîlnire au fost prezenți biblotecarii din  Raionul Ungheni, reprezentanții administrației publice locale și invitații speciali.

În mesajul său de salut, Nadejda Mihai, director BPR ”Dimitrie Cantemir”a a mulțumit celor prezenți pentru susținere și contribuție în modernizarea și promovarea bibliotecii.

Vicepreședintele raionului Ungheni, Petru Gherasimov, a felicitat bibliotecarii pentru  profesionalismul și dăruirea de care dau dovadă în munca pe care o desfășoară și le-a înmînat diplome de gratitudine pentru promovarea cărții  în viaţa comunităţii.

A urmat decernarea distincțiilor din cadrul Galei Ex-Libris ajunsă la cea de-a V ediție. Devenită tradiție în raionul Ungheni, de ziua Bibliotecarului, este o oportunitate frumoasă de exprima recunoștința celor mai buni dintre cei buni, și anume  promotorilor, susținătorilor,  partenerilor, bibliotecari, cititorilor fideli.

După care bibliotecarii și-au etalat aptitudinile antrenați într-un duel profesional ” Biblioteci dinamice – confruntări, experiențe, parteneriat și suscese”, concursul Bibliotecarului erudit, compoziția literar-muzicală ”Ritm, muzica, culoare”, Expoziția atractivă – ”Bibliotecarul și comorile neprețuite ale înțelepciunii umane – Cărțile”.