Astăzi, 23 ianuarie, Preşedintele raionului Ungheni a avut întîlnire cu un oaspete deosebit, Viorel Blaj, deputat în parlamentul României.

La întâlnirea pe care cei doi au avut-o în dimineaţa acestei zile, principalele subiecte discutate au vizat posibilităţile de colaborare dintre Ungheni şi România pe segmente, economice şi administrative. Oficialul român  a s-a interesat de infrstructura din raionul Ungheni, drumuri, gaz, electricitate, apă, canalizare, etc. Dar în special a atins subiectul despre sistemul medical din raion, dar şi din ţară. Enunţînd despre priorităţile dar şi neajunsurile domeniului medical în situaţia în care Republica Moldova se va integra în Uniunea Europeană, a specificat utilitatea de a deschide în raionul Ungheni un spital de îngrijiri paliative, asemănător celui din judeţul Iaşi, care este şi cel mai mare de acest gen din Romînia.

Capacitatea spitalului respectiv este de 180 paturi, saloane şi rezerve, la cele mai înalte standarde de confort şi asistenţă medicală, asigurînd pacienţilor cabinet de consultaţii, cameră de recoltare, laborator de analize medicale (hematologie, biochimie, imunologie, microbiologie), farmacie spital, săli de gimnastică medicală, kinetoterapie, masaj. În cadrul secţiei de recuperare medicală se pot efectua proceduri de electroterapie şi balneoterapie. Atîrnarea faţă de pacienţii paliativi este cu totul diferită faţă de cele cu profil.

 

       

 

Preşedintele raionului Ungheni, Iurie Toma, şi-a arătat deschiderea spre colaborare „Mă bucură faptul că există o bună colaborare la nivel înalt între Republica Moldova şi România, iar Ungheniul ştiu că va da un plus de valoare acestei relaţii. Noi avem de oferit mult unor potenţiali parteneri şi investitori, pentru că avem specialişti care vă pot fi utili. De asemenea, pentru noi este important, interesul, intenţiile vizitei dumneavoastră astăzi la Ungheni.