În perioada 3-6 iulie, curent, în sala de conferințe a Consiliului raional Ungheni se desfășoară Trainingul privind dezvoltarea capacităților de bugetare pe programe în Moldova (BBP). Procesul de instruiri la locul de muncă pentru autoritățile publice locale din Republica Moldova, a adunat laolaltă reprezentanții secțiilor și direcțiilor Consiliului raional.

În acest sens, președinta raionului, Ludmila Guzun, a apreciat înalt suportul oferit de partenerii din Slovacia în implementarea conceptului BBP și a asigurat că experiența împărtășită va fi ulterior aplicată la elaborarea bugetului pentru anul 2018.

Despre capacităţile de implementare a BBP în administraţia publică din Moldova și exercitarea guvernării, a vorbit reprezentantul proiectului, Sona Capkova. Următoarele zile se vor discuta subiecte ce țin de politici și management în domeniul protecției sociale și educației, dezvoltarea culturii ș.a.

Proiectul „Dezvoltarea capacităţilor pentru bugetarea pe programe în Moldova”, este finanţat de către Ministerul Finanţelor al Republicii Slovacia şi implementat de către Centrul Regional PNUD pentru Europa şi CSI începînd cu anul 2011. Instruirile autorităților publice locale selectate sunt parte al reformei din domeniul public din Republica Moldova.