Pe parcursul perioadei octombrie 2021 – decembrie 2022 se implementează proiectul sub genericul: „Dezvoltarea sectorului de tineret în regiunile Cahul și Ungheni prin elaborarea politicilor participative”.

Acest proiect are drept scop consolidarea și dezvoltarea sectorului de tineret în cele 2 regiuni, prin integrarea nevoilor și priorităților tinerilor și prin colaborarea cu mai mulți actori-cheie, prin consolidarea capacităților structurilor de tineret și Centrelor raionale de tineret, etc.

În acest sens, astăzi 19 noiembrie, la ora 14:00, în sala de ședințe a Consiliului raional a avut loc  Masa rotundă cu conducerea APL Ungheni și după Evenimentul de lansare a proiectului în regiunea Ungheni.

Au participat reprezentanți ai Delegației UE, reprezentant MEC, reprezentant UNICEF, reprezentanți conducere APL, specialist de tineret, lucrători de tineret, tineri, reprezentanți Centre de tineret, Consilii locale/raionale de tineret, reprezentanți organizații de tineret, mass-media locală, alți coordonatori locali ai Programului EU4Moldova:Regiuni-cheie, PNUD.

S-a stabilit prioritățile, importanța participării fiecărui actor pentru dezvoltarea sectorului de tineret prin dezvoltarea în mod participativ a politicilor publice.
În cadrul evenimentului a fost expusă  o  expoziție de picturi, implicând Școala de Arte Plastice Ungheni, prin care să fie expus modul de participare și implicare al tinerilor din regiune.

 

Autor: Casian Ilina, specialist principal, Aparatul președintelui raionului

 

 

Prezentare – Dezvoltarea sectorului de tineret în regiunile Cahul și Ungheni