La 31 octombrie, curent, 12 reprezentanți ai raionului Ungheni au efectuat o vizita de studiu la Complexul muzeal Orheiul Vechi. La eveniment au participat autoritățile publice locale, oameni de afaceri, meșteri populari și persoane fizice care doresc să se implice în dezvoltarea turismului rural. Activitatea a fost organizată de Consiliul raional Ungheni (Sectia Economie și Reforme) în colaborare cu ANTREC Moldova. Participanții au vizitat 4 pensiuni agroturistice, spațiul destinat organizării Festivalului DescOpera, au avut posibilitatea de a discuta cu proprietarii pensiunilor, de a adresa întrebări și de a prelua din experiența acestora.

Presedintele ANTREC Moldova, Svetlana Lazar, a îndemnat unghenenii să analizeze practicile văzute și să schițeze planuri proprii de acțiuni. Acestea vor fi ulterior expuse și analizate în cadrul unei întîlniri comune ce va avea loc la finele lunii noiembrie.

Menționăm că vizita de studiu la Complexul muzeal Orheiul Vechi face parte din șirul de activități organizate de Consiliul raional Ungheni în colaborare cu ANTREC Moldova, în scopul dezvoltării turismului rural pe teritoriul raionului Ungheni. În acest context, la 26 octombrie curent, Consiliul raional Ungheni a aprobat proiectul Acordului de cooperare cu ANTREC Moldova, care urmează a fi semnat în cadrul Forumului regional din Ungheni.