La data de 23 noiembrie 2021 curent, în cadrul IMSP, Spitalul Raional Ungheni s-a desfășurat Campania de donare a sângelui,
Campanie susținută de Consiliul Raional Ungheni, împreună cu Centrul de Transfuzie din Chișinău și Uniunea Tineretului din Moldova.
Printre primii donatori voluntari de sânge a fost dnl Ghenadi MITRIUC, președintele raionului.
Președintele a menționat,
,,Donaţi sânge pentru semenii nostri, fiţi alături de cei care au nevoie de sprijin pentru a depăşi momentele critice din viaţa lor.
Viaţa unui om este nepreţuită. Fiecare donaţie contează!”
Totodată a mulţumit celor 50 donatori voluntari din cadrul Consiliului raional, secțiilor și direcțiilor și tuturor cetățenilor care contribuie la salvarea de vieţi spunând că îi asigură de întreaga sa recunoştinţă pe toţi cei care donează sânge.
Sângele face diferenţa dintre viaţă şi moarte, este un ţesut viu care nu poate fi înlocuit si un număr din ce în ce mai mare de bolnavi au nevoie de transfuzie de sânge. De cele mai multe ori sângele donat salvează viaţa pacienţilor din spitale.
În contextul pandemiei cu corona virus, este nevoie şi de plasmă convalescentă Covid – 19 bogată în anticorpi şi prelevată de la persoanele vindecate de Covid 19, pentru pacienţii din spitalele de boli infecţioase aflaţi în stare critică. În decursul procesului de donare 4 – donatori au donat plasmă..
O singură unitate de sânge donat poate salva până la 3 vieţi.
Autor: Casian Ilina, specialist principal, Aparatul președintelui raionului