Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Timp de trei luni, GEN Moldova, în parteneriat cu Consiliul Raional Ungheni a implementat proiectul „create YOUiACT” pentru tinerii de 14-25 de ani, care au beneficiat de exchange campuri, mentorat internațional, concurs de idei de proiecte, traininguri, field trips etc.

 Proiectul s-a concentrat pe șapte localități: Chișinău, Soroca, Fălești, Ungheni, Cimișlia, Palanca (Ștefan Vodă), Dubăsarii Vechi (Criuleni).

În data de 18 noiembrie, curent, a avut loc etapa finală a proiectului, și anume „create YOUiACT Congress” (Chișinău, Academia de Studii Economice a Moldovei). Evenimentul a fost onorat de prezența reprezentanților Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova și experților internaționali.

În cadrul evenimentului a fost efectuată prezentarea către juriu a ideilor de proiecte elaborate pe parcursul a trei luni.

Trei echipe din Ungheni au fost prezente la eveniment, prezentînd proiectele în domeniul turism (Echipa Carpe Diem – LT Vasile Alecsandri), ecologie (Echipa EcoLEADER – LT Vasile Alecsandri), IT (Echipa Upgrade Studio – Colegiul Agroindustrial).

Ludmila Ursatiev, șef Secție Economie și Reforme a salutat publicul ș a menționat importanța susținerii generației tinere, motivarea activismului, implicării și creativității – capacități importante pentru dezvoltarea comunității.

Menționăm că colaborarea Consiliului raional Ungheni și GEN Moldova durează de 2 ani, pe parcursul cărora au fost desfășurate mai multe evenimente de formare antreprenorială pentru tineri și femei.