Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Astăzi 08 aprilie, vicepreședintele raionului dl Victor Filipovici în comun cu specialiștii Direcției Agricultură și Alimentație au participat la Sesiunea – online dedicată femeilor cu activități economice în agricultură, pentru a participa la concursul de proiecte de eficiență energetică în agricultură, inițiat de PNUD Moldova.

În cadrul acestei sesiuni, din raionul Ungheni au fost prezente 6 antreprenoare domeniului agroalimentar, care sunt interesate să participe la concursul de depunere a dosarelor: Olesea Plăcintă- SRL „Biolactis”, Pascaru Irina- SRL „Casa Pascaru”, Strungaru Valentina-GȚ„ Strungaru Nicolae”, Glatchii Galina-GȚ „Glatchii Victor”, Tocarenco Antonina-„Tocarenco Antonina”, Vladei Virginia- SRL „Legovitagro”.

Conform agendei, dna Doina Vrabie, expertă CIVITTA a specificat despre activitățile proiectului, care include programul de suport financiar în total 75 proiecte de sporire a rezistenței energetice, ce vor fi susținute de PNUD Moldova cu sprijinul financiar a Elveției și Japoniei:

– Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare va finanța prin intermediul PNUD 45 de propuneri de proiecte: 30 cu valoare de până la 6.000 de dolari americani depuse de femeile care practică activitatea agricolă la nivel de gospodărie casnică și 15 în sumă de până la 18.000 de dolari depuse de deținătoarele de întreprinderi agricole mici și mijlocii.

– Guvernul Japoniei va susține prin PNUD 30 de proiecte: 20 în valoare de până la 5.000 de dolari americani depuse de producătoarele agricole casnice și 10 în valoare de până la 10.000 de dolari depuse de producătoarele agricole mici și mijlocii.

– Dl Ghenadie Oclanschi, expert eficiență energetică a adus la cunoștință aspectele tehnice privind tranziția la energia verde și recomandări pentru completarea dosarului de participare.

Pe parcursul sesiunii experții din cadrul programului au menționat:

– Condițiile de participare și criteriile de evaluare pentru propunerile de proiecte de eficiență energetică în agricultură;

– Procedura de aplicare pentru concursul de proiecte de eficiență energetică în agricultură;

– Termenii și modul de aplicare pentru concursul de proiecte de eficiență energetică în agricultură;

– Prezentarea Ghidului de aplicare pentru concursul de proiecte de eficiență energetică în agricultură;

– Prezentarea modului de completare a formularelor de aplicare pentru concursul de proiecte de eficiență energetică în agricultură.

Menționăm că Termenul limită de depunere a dosarului de aplicare este 15 aprilie 2024, ora 17:00.
Dosarele transmise după ora limită de aplicare nu vor fi supuse evaluării.
Dosarele complete vor fi depuse în format electronic, cu expedierea unui email cu documentația aferentă, la următoarea adresă: doina.vrabie@civitta.com.