Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Tradițional, la finele lunii noiembrie, în țară se sărbătorește Ziua lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare. Această sărbătoare este o modalitate de a face totalurile anului agricol, de a premia agenții economici și participanții la lucrările agricole ce au obținut rezultate bune în anul curent. Cu ocazia acestei sărbători Consiliul raional și Direcția Agricultură și Alimentație Ungheni a organizat o sărbătoare cu scopul de a omagia agricultorii din raionul Ungheni.

La splendida sărbătoare au participat agenți economici și producători agricoli din raion, oficialități ale raionului.

În contextul sărbătorii, autoritățile au felicitat agricultorii și le-au mulțumit pentru munca asiduă și pentru rezultatele obținute în decursul activității desfășurate pe parcursul anului agricol. Pentru a menționa cele mai bune realizări au venit cu diplome și premii pentru agenții economici care au obținut cele mai frumoase rezultate în acest an.

De asemenea, producătorii agricoli și-au adresat felicitări reciproce, specificând anumite probleme, dar și propuneri în vederea redresării situației din agricultură.

Sărbătoarea a fost condimentată cu muzică în interpretarea ansamblului etnofolcloric ,,Plăieșii”, cu frumoase melodii interpretate la vioară s-a prezentat Anișoara Matei, profesoară Școala de muzică Ungheni și ansamblul de dans popular ,,Struguraș”, de la Palatul de Cultură Ungheni. Sărbătoriții s-au  bucurat de o masa festivă.