Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

11 primării din Republica Moldova, care au aplicat pentru finanţare la Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA), vor beneficia de bani pentru a îmbunătăţi nivelul de trai şi muncă în mediul rural. Potrivit AIPA, contractele semnate au o valoare de 12, 5 milioane de lei.

Proiectele pentru care au aplicat primarii vizează renovarea/reabilitarea clădirilor publice, achiziţionarea de vehicule şi echipament de deszăpezire şi întreţinere a spaţiilor verzi, reabilitarea drumurile publice, precum şi extinderea/reabilitarea sistemelor de canalizare.

„Încurajăm toţi primarii localităţilor Republicii Moldova să iniţieze proiecte pentru a contribui la un trai mai bun al populaţiei”, a menţionat directorul AIPA, Vadim Curmei.

Printre localităţile care au primit cele mai mari subvenţii de la AIPA sunt comuna Tohatin, 1,8 milioane de lei destinaţi pentru construcţia colectorului pentru funcţionarea sistemului de canalizare şi localitatea Gura Camencii, 1,7 milioane de lei care vor fi utilizaţi pentru reabilitarea drumului din centrul localităţii cu o lungime de 0,5 km.

Cel mai mic contract care a fost semnat dă către AIPA este localitatea Rudi în sumă de 394 mii de lei, iar banii sunt destinaţi pentru achiziţia echipamentelor şi utilajelor de deszăpezire.