Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

În baza dispozițiilor Acordului-cadru de parteneriat financiar dintre Comisia Europeană și Banca Mondială, Guvernul a acceptat efectuarea în anul 2021 a evaluării cheltuielilor publice și responsabilității financiare în Republica Moldova (PEFA) și la nivelul autorităților publice locale.

PEFA – reprezintă un mod obiectiv de apreciere a punctelor forte și a celor slabe și de măsurare a progresului în cadrul sistemului de gestionare a finanțelor publice al unei țări.

Scopul principal al evaluării PEFA 2021 este de a oferi un diagnostic obiectiv, actualizat al performanței managementului finanțelor publice (PFM) bazată pe cea mai recentă metodologie PEFA și recunoscută la nivel internațional.

Evaluarea a fost efectuată de echipa Băncii Mondiale în temeiul acordurilor contractuale cu Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

Această activitate a avut loc în perioada 22-24 noiembrie, curent, a fost coordonată de Direcția Finanțe, cu participarea colaboratorilor din cadrul Consiliului Raional Ungheni, serviciilor desconcentrate, Curtea de Conturi, Direcția deservire fiscală și Direcția teritorială inspectarea financiară Ungheni.

 

Autor: Casian Ilina, specialist principal, Aparatul președintelui raionului