Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Vineri, 13 ianuarie curent, in municipiul Iasi a fost organizata o intalnire a delegatiei multidisciplinare Romania – Republica Moldova, la care au participat peste 80 de reprezentanti ai APL de nivelul I si II, specialisti in atragerea investitiilor, medici si conducatori ai institutiilormedicale din Republica Moldova. Raionul Falesti a fost reprezentat de Veaceslav Tambur si Veaceslav Fusu, vicepresedinti ai raionului Falesti, Victor Cimpoies, responsabil de cooperarea transfrontaliera si atragerea investitiilor, Viorel Zarija, primarul satului Glinjeni, Adic Rata, agent economic din s. Izvoare.

Evenimentul a fost deschis si moderat de Iurie Calestru, directorul executiv al Institutului de Dezvoltare și Expertiza a Proiectelor – IDEP Moldova, organizatorul evenimentului. Genericul intalnirii a fost impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova – țară candidată la UE, împreună cu județul Iași.

Pe parcursul intalnirii cu prezentari valoroase au venit domnii Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, Nelu Tătaru, președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), Cristian Corodescu, Direcția de Proiecte și Dezvoltare Durabilă a CJ Iași, Benoni Moruzi, primar și președinte al ACOR Iași s.a..

Aducem sincere multumiri organizatorilor, vorbitorilor din judetul Iasi in frunte cu domnul Costel Alexe, presedintele Consiliului Judetean Iasi, care si-au impartasit experienta si unele lectii invatate privind accesarea finanțărilor europene si utilizarea eficienta a lor pentru dezvoltarea mai rapida a Republicii Moldova.

La finele intalnirii, lucratorii din medicina au efectuat o vizită la Spitalul Sfânta Maria din Iasi, unde au luat cunostinta cu rezultatele renovaii institutiei printr- un proiect finanțat cu fonduri europene, alti participanti au vizitat cateva muzee, amplasate in incinta de pe strada muzeelor din Iasi.

Evenimentul a fost organizat de IDEP Moldova in colaborare cu Consiliul Judetean Iasi.