Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Vineri, 12 octombrie curent, la Rezervația Naturală de Stat ,,Plaiul Fagului” a avut loc Deschiderea Centrului de Informare și Educație Ecologică ,,Rădenii Vechi”.

La eveniment au participat reprezentanți ai Consiliului raional Ungheni, primari, parteneri din Polonia, Romănia, Ucraina, oficialități ale orașului și raionului, persoane interesate.

Directorul Rezervației, Dnl Boris Curoș, în discursul său a adus mulțumiri și recunoștință sponsorilor și susținătorilor:

  • Iaromir Kraievschi, președintele fondului pădurea Rominka;
  • Ludmila Guzun, președintele raionului Ungheni;
  • Ioana Boico, finanțator, Ministerul de Externe a Poloniei, consilier al Ambasadorului Poloniei În RM;
  • Eudochia Viziru, președintele Agenției de Dezvoltare și Integrare Europeană Ungheni;
  • Victor Săculțanu, directorul Companiei de construcții;
  • Ludmila Ursatiev, șef secție Economie și Reforme.

În rezultatul reconstrucției, centrul s-a ales cu o sală pentru activități de informare/conferințe, va fi amenajată o mini expoziție a speciilor de plante și animale. Este un birou administrativ, 6 camere cu 12 locuri de cazare.

Va avea o valoare deosebită pentru informarea și creșterea gradului de conștientizare asupra protecției mediului ambiant, pentru constituirea unei baze de cercetare și instruire în teren, pentru instituirea de învățământ cu profil forestier și cele de perfecționare, precum și promovarea problemelor ecologice în rîndul copiilor, studenților, intensificarea locului științific turismului ecologic, și alte activități.