Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Festivitatea Ultimului sunet al clopoțelului vestește finalul unui an de studii  rodnic, un prilej de consemnare a succeselor, performanțelor, realizărilor frumoase.

Declarat prioritar la nivel de raion, sistemul educațional contribuie nemijlocit la formarea cetățeanului de mâine. Iată de ce se cere să avem o școală puternică, care nu doar să instruiască, ci să și educe adevărați patrioți ai neamului, oameni pregătiți pentru viață.

Ultimul sunet este o sărbătoare inedită pentru toți actorii implicați în educația copiilor.

Pedagogii sunt o flacără ce arde mai puțin pentru sine și mai mult pentru alții. Dumneavoastră dăruiți lumina cunoașterii pentru fiecare. Sunteți cartea ce se lasă citită de toți, iar din ea curioșii pot afla multe despre lumea în care trăiesc, despre ce-nseamnă să fie buni, să iubească și cum, dăruind,  să primească. Meritați tot respectul, admirația, înalta apreciere pentru activitatea în această profesie unică de a educa tânăra generație. Rămâneți călăuza frumosului, adevărului, dreptății, valorilor fără de care o societate nu poate exista. Multă sănătate, forțe și perseverență în realizarea nobilelor sarcini pe care vi le-ați asumat.

Dragi elevi! Ați parcurs o perioadă  de muncă asiduă și ați reușit să achiziționați cunoștințe, deprinderi și abilități necesare și utile în viitor. Acum a sosit momentul să vă bucurați de toate performanțele atinse în decursul anului de studii și să aveți o vacanță de vis, să adunați impresii cât mai frumoase, să reveniți la școală revigorați și cu aceiași dorință de cunoaștere, de implicare activă în viața școlii și a societății.

Dragi absolvenți! Emoțiile celor care încheie școala sunt de neprețuit, bucurați-vă de momentul de astăzi și înscrieți-l în registrul amintirilor ca pe o primă reușită personală. Este nostalgic pentru voi ultimul clopoțel. El vă inundă sufletul de bucurie, de speranțe, de mândrie pentru școala voastră și profesorii care v-au ghidat. Examenele care vă așteaptă cer de la voi insistență și seriozitate, să le promovați cu brio și să intrați într-o altă etapă importantă a dezvoltării voastre, având îndemnul sufletului de a reveni la baștină pentru a o face înfloritoare.

Plini de emoții sunt astăzi părinții, buneii care se bucură de voi, de succesele voastre. Să nu uităm că familia rămâne a fi leagănul copilăriei, al demnității umane, al credinței. Să le dorim sănătate, dragoste și afecțiune, susținerea tuturor năzuințelor odraslelor lor.

Dragi elevi, stimați părinți, onorați pedagogi vă felicităm cu sărbătoarea – Ultimului sunet, vă dorim pace, fericire și noi realizări.

Cu admirație și respect,

Consiliul raional Ungheni