Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

O delegație impunătoare din raionul Ungheni, reprezentând Consiliul raional, ZEL ”Ungheni-Business”, Casa Antreprenoriatului, JCI Ungheni, în număr total de 22 persoane s-au aflat în în perioada 3-5 aprilie curent, într-un schimb de experiență la Iași, în cadrul proiectului RETRANS 1 HARD 3.1/22.

Membrii delegației au cunoscut principiile parteneriatelor public- academic-privat în lansarea afacerilor, preponderent în parcurile industriale și Parcul stiințific tehnologic.

Astfel, participanții la networking au vizitat:

– Parcul științific ”Tehnopolis”

– Primăria comunei Miroslava

– Parcul Industrial Miroslava,

– Parcul Industrial Lețcani

– Universitatea de Științele Vieții

– Aeroportul Internațional Iași,

– Rezidenții parcului Tehnopolis,

De asemenea participanții au avut sesiuni de informare cu reprezentanți din mediul antreprenorial și economic-Camera de Comerț și Industrie Iași, Direcția Agricolă Județeană Iași, directori ai clusterelor și asociațiilor de profil.

• Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea relațiilor economice în regiunea Iași-Ungheni prin îmbunătățirea infrastructurii de transport în zona de frontieră pentru a facilita accesibilitatea și tranzitul mărfurilor și persoanelor la punctul de frontieră Sculeni (RO) – Sculeni (MD).

Acest Proiect este finanțat de către Uniunea Europeană, în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020.