Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

La 07 iulie 2020 a avut loc ședința  online a Focus Grupurilor organizate în scopul evaluării proiectului ”Planificare regională și portofoliul de proiecte pentru regiunea Centru.

Au fost discutate sectoarele:   Managementul deșeurilor și Asigurare cu Apă și Sanitație

La ședință au participat echipa de evaluatori-  Gabriele Bonafede, Italia, expetul național Angela Cașcaval, reprezentanții ADR Centru și partenerii raionali și locali.

Din partea Consiliului raional Ungheni, reprezentand proiectul ”Crearea Sisitemului Integrat de Gestionare a Deșeurilor solide în Zona 5” a participat șeful Centrului de Resurse și Atragere a Investițiilor Violeta Petre.

În cadrul ședinței au fost vizate următoarele obiective:

  1. Identificarea și descrierea rezultatelor și a celor mai bune practici / experiențe (identificarea valorii proiectului).
  2. Identificarea posibilității de îmbunătățire în opinia participantului pe baza experienței sale.
  3. Identificarea provocărilor viitoare.

Reprezentantul  Consiliului Raional Ungheni a informat despre etapele trecute până în prezent, situația actuală și activitățile ce urmează a fi întreprinse în viitor, impactul asistenței UE în implementarea proiectului, dar și așteptările.

De precizat, că în prezent are loc colectarea informației de la APL I pentru actualizarea Studiului de fezabilitate, după care va urma proiectarea tehnică și executarea lucrărilor de construcție a Centrului Regional de management a deșeurilor menajere solide.