Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Astăzi , 22 august 2019 în sala de conferințe a Consiliului raional Ungheni s-a desfășurat  seminarul în cadrul proiectului „Activitatea demonstrativă și de instruire privind implementarea stupilor apicoli verticali pe rama ¾”.

În cadrul seminarului au fost discutate următoarele chestiuni: aspecte juridice  în cadrul activității de apicultor, aspecte privind protecția albinelor în perioada prelucrării câmpurilor, fâșiilor forestiere și a plantațiilor de arbuști cu produse de uz fitosanitar, oportunitățile de finanțare pentru lanțul valoric apicol, recoltarea pastorală și particularitățile  ei, cerințele sanitar-veterinare în sectorul apicol, cerințele și condițiile de export , formarea prețului la produsele apicole.

La ședință au participat apicultorii din raion.

În partea a doua a zilei, apicultorii s-au deplasat la prisaca dlui Glatchii Victor care a demonstrat camera portabilă de extragere a mierii .

 

   

Pentru informații suplimentare accesați linkurile de mai jos:

Antreprenoriatul în apicultură

Proiectul APM – agricultura performantă în Moldova ,,Programul HVAA Hive Grant”