Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

La seminarul de prezentare a constatării în vederea evaluării cheltuielilor publice și a responsabilității financiare care s-a desfășurat astăzi, 25 octombrie, în incinta Consiliului raional Ungheni s-a pus accent pe prezentarea și gestionarea eficientă, și în continuare a bunului și a banului public.

Vicepreședinta raionului, dna Tatiana Lazar a menționat – un lucru foarte util pentru activitatea noastră – Evaluarea cheltuielilor publice și a responsabilității financiare, care a fost inițiată la solicitarea Ministerului Finanțelor, iar delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a încredințat Băncii Mondiale să realizeze și să conducă evaluarea cu finanțare de la Comisia Europeană.

Ministerul Finanțelor a coordonat evaluarea în numele Guvernului, a fost numită o echipă centrală pentru evaluare, care a fost condusă de Secretarul de stat. De asemenea la nivel de raion a fost o echipă centrală care au conlucrat, au oferit datele necesare pentru a efectua evaluarea totală. Evaluarea a fost efectuată pentru perioada anilor 2018-2020, și a inclus perioada din noiembrie 2021- aprilie 2022.

Vicepreședinta a mulțumit din numele Consiliului raional Ungheni specialiștilor Ministerului Finanțelor, managerului de Program, delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, consultanților, asistenților, experților internaționali, specialiștilor Băncii Mondiale.

Autor: Ilinca Casian, specialist principal, Aparatul președintelui raionului