Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Astăzi, 10 noiembrie s-a desfășurat – Sesiunea de informare privind programele de suport pentru mediul de afaceri.

Activitatea este una foarte importantă pentru informarea privind oportunitățile de susținere oferite mediului privat prin programele de stat.

Prezentă la sesiune, Tatiana Lazar, vicepreședinta raionului a menționat: Mulțumim mult Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului pentru colaborarea de până acum, susținerea oferită beneficiarilor din raionul Ungheni și pentru faptul că au dat curs invitației și parteneriatului în cadrul Zilelor Antreprenoriatului din Ungheni.

Ne bucură nespus că în fiecare an un șir de agenți economici sunt beneficiari de susținere, instruire, finanțare prin programe de stat.

Doar în anul 2021, agenții economici din raionul Ungheni, cu susținerea ODA, au atras finanțare nerambursabilă în sumă de cca 4 mln lei, credite au fost garantate în sumă de 13 mln lei.

Conștientizăm cu toți rolul întreprinderilor în economia națională și importanța administraţiei publice locale în susţinerea dezvoltării acestui sector la nivel local pentru dezvoltarea economică a localităţilor, sporirea bugetelor locale, atragerea investiţiilor, menţinerea populaţiei.

Consider că dezvoltarea sectorului și în continuare e necesar să fie o direcţie prioritară a statului, drept generator de venituri şi locuri de muncă.

La nivel local, continuăm politica de sprijinire a afacerilor, consolidarea infrastructurii de suport, promovarea produselor autohtone, dezvoltarea infrastructurii pentru crearea condițiilor necesare dezvoltării afacerilor, modernizarea serviciilor publice locale, creşterea atractivității investiționale și competitivității firmelor.

Vă asigur că și în continuare Consiliul raional Ungheni va depune eforturi pentru crearea unui mediu prielnic businessului.

Autor: Ilinca Casian, specialist principal, Aparatul președintelui raionului