Tradiţional, în fiecare an, pentru sporirea motivaţiei cadrelor didactice pentru autoformare şi dezvoltare profesională, se desfăşoară Concursul republican  „Pedagogul anului”. 

În acest context, pe data de 24 februarie 2016, în sala de festivități  a liceului Vasile Alecsandri, din or. Ungheni s-a desfășurat etapa raională a  Concursului republican „Pedagogul Anului 2016”.

Concursul a inclus două probe: „Proba de inteligență” şi susţinerea discursului la tema de acasă „În numele viitorului jur!” Dintre cei 9 cadre didactice – concurenți  (3 educatori, 3 învăţători, 3 profesori) juriul a desemnat finaliștii la fiecare categorie, care vor reprezenta raionul Ungheni la etapa republicană: Rastroşan Ecaterina, educatoare, Creşa-grădiniţă „Guguţă”, Toma Maria, învăţătoare, L. T. „A. Puşkin”, Savciuc Lidia, profesoară de geografie, Gimnaziul „Gaudeamus”.

Astăzi au fost desemnați cei mai bun dintre cei buni! Sîntem siguri că ne veți prezenta la etapa republicană la cel mai înalt nivel. Vă urăm succese! Avem profesori foarte buni, 70 % sînt deținători de grade didactice, și doresc să avem o mai bună participare și o mai bună implicare la edițiile viitoare ale concursului, a declarat la final de concurs, Iulia Pancu, șef  Direcție Educație.